Hoe moet ik mijn kunststof deuren onderhouden? Lees het hier

Kunststof deuren zijn steeds meer in trek. De deuren zijn in verhouding goedkoop en gaan daarnaast ook erg lang mee. Ook het onderhoud van deze deuren neemt weinig tijd in beslag. Maar hoe zit het nou precies met dat onderhoud? In dit blog lees je er meer over.

Verwijder het vuil

Kunststof deuren worden natuurlijk ook vies. Zand en stof-resten kun je het beste eerst verwijderen met een tuinslag of gieter. Doe dit niet met een hoge drukspuit, dat kan namelijk schade veroorzaken. Na de tuinslag kun je het resterende vuil verwijderen met een sopje met afwasmiddel of allesreiniger en een doekje. Spoel dit na met schoon water en een schone spons. De kozijnen lijken hierna weer als nieuw. Komt er aanslag op je deuren of zwarte verwering? Zorg dat je dit zo snel mogelijk verwijderd. Dit tast namelijk de beschermlaag van kunststof aan. Daarnaast gaat het hoe langer het erop zit er ook steeds lastiger vanaf. Let vooral goed op de kiertjes en hoekjes, hier gaat het makkelijk schimmelen. Dit kun je eenvoudig verwijderen met schoonmaaksoda.

Gebruik de juiste materialen

Zoals we net al aan gaven, gebruik geen hogedrukspuit. Ook het gebruik van schuursponsjes raden we af. Dit kan flinke krassen veroorzaken. In deze krassen kan nieuw vuil zich eenvoudig nestelen. Ook het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is sterk af te raden. Ze beschadigen veelal de beschermlaag van de kunststof.

Hang-en sluitwerk schoonmaken

Zijn de deuren weer helemaal schoon? Vergeet dan ook niet om het hang-en sluitwerk van de deuren schoon te maken. Door dit regelmatig bij te houden, blijven de deuren goed werken en blijft slijtage beperkt. Smeer de sloten met een speciale spray en bekijk of alles nog goed vast zit. Als je een brievenbusklep hebt, is het goed om deze ook even te checken! Het onderhouden van kunststof deuren is dus niet veel werk. Aangeraden wordt om minimaal één keer per jaar de deuren schoon te maken. Zijn je kozijnen snel vuil, of komt er snel aanslag op? Dan kun je ze beter wat vaker even afnemen. Op zoek naar kunststof deuren? Kijk dan eens hier: https://www.hepro.nl/